14 – Slowakije | Bratislava – Bojkovice

Het is niet gemakkelijk om weg te komen bij Rasti en Ivana. Na een uitgebreid ontbijt wordt er natuurlijk in alle rust koffie gedronken. Ja, dan is een soepje ook wel lekker. En dat zelfgemaakte gebak willen we ook wel proeven. Het is een heerlijk ongedwongen weekend, maar de tijd is gekomen dat we weer verder rijden. We volgen de snelweg in noordelijke richting naar Trencin, waar we via Drietoma doorrijden naar Bojkovice in Tsjechië. Op de camping van Bojkovice kunnen we staan voor 290 Kronen (€ 12,-) per nacht. Twee jaar geleden zijn we hier ook al geweest, maar toen hebben we vanwege het slechte weer een chalet gehuurd. We lopen een rondje door het vertrouwde stadje en komen al snel terecht bij een heerlijk restaurant. Daar bestellen we ieder een Česneková polévka (knoflooksoek) en topinka (in knoflookolie gebakken toast) met kipfile en kaas. ’s Avonds eten we in het restaurant op de camping, waar het dagmenu bestaat uit knoedel, rundvlees en dillesaus.

Related posts

Leave a Comment