05 – La Palma | Los Llanos

De zon was gisteren verraderlijker dan we hadden gedacht. Wel gesmeerd, maar met een te lage factor. Floor is flink verbrand in haar nek. Mede daardoor een rustdag, die begint onder een heldere hemel. Geen vocht op de tafel op het dakterras dit keer. We ontbijten met stokbrood, eieren, kaas, tomaat en komkommer. De ochtend gaat voorbij, terwijl we onder de parasol op de ligbedden liggen te lezen. ‘Wil je nog een perziksap?’ We praten uitgebreid met Rene, samen met Patricia de eigenaar van deze lusthof. Ze zijn in 2004 vanuit Zeeland naar La Palma verhuisd, omdat ze het klimaat in Nederland meer dan zat waren. Ook het politieke klimaat, maar dat is hier niet veel beter. Ze hebben deze botanische tuin in zwaar verwaarloosde toestand gekocht. Sindsdien zijn ze er in geslaagd om van de tuin van bijna 1 hectare, een landgoed met vier vakantiehuizen te maken. Ze kunnen er goed van leven. Geen financieel rijk leven, maar wel een rijk leven wat betreft kwaliteit. Wij betalen € 59,- per dag voor onze ‘casita’. Rene is een fervent sportvisser en hij vertelt spannende verhalen over de vele walwissen die hier zomers zijn te vinden. Met z’n kleine bootje heeft hij regelmatig bijna botsingen gehad met potvissen, bultruggen en nog een paar andere walvissoorten. Vlak langs zijn bootje glijden ze dan voorbij. Vorig jaar heeft hij er vele honderden gezien. Hij denkt zelfs een blauwe vinvis te hebben gezien, want dat grote lijf hield maar niet op. Wat een mooi leven. La Palma mag dan een van de toeristische Canarische Eilanden zijn, het is hier een heel stuk beter te harden dan in het winterse Nederland.

Lunchen doen we op het terras op het plein van Los Llanos, onder de enorme ficussen. Floor neemt een broodje met kip (pollo) en ik neem de Sandwich Eden: een tosti-achtig ding met ham, kaas, ei en ananas. Ter hoogte van de eierdooier is er een volmaakt rond gat in het witte brood gemaakt, Een broodje kost hier ongeveer € 3,50. Voldaan van de lunch lopen we door naar de supermarkt. Inmiddels een dagelijkse bezigheid. Vandaag is het tijd voor de barbecue. We kopen daarom twee verse vissen, aardappelen, salade, houtskool en aanmaakblokjes. ‘Thuis’ gaat de barbecue aan en gaan de vissen, gewikkeld in aluminium folie er op. Een paar keer omdraaien en dan is het smullen geblazen. Op het plafond van de buiten huiskamer houden de gekko’s ons gezelschap.

Related posts

Leave a Comment