3.23 - Australië | Fremantle - Perth

We hebben vandaag twee activiteiten op de agenda staan: werk zoeken en met spoed op zoek naar een andere camping. Vanaf de camping is het een paar honderd meter lopen naar de bushalte waar we de gratis Cat Bus kunnen nemen naar het centrum van Fremantle. De omgeving van de camping is weer typisch voor veel Australische campings: de camping ligt midden in een verlopen industriegebied. Fremantle zelf is wel een aantrekkelijk stadje. Het centrum bestaat uit kronkelende straten met 'oude' gebouwen uit het einde van de 19e eeuw. De huizen zijn mooi, gevarieerd en niet zo belachelijk groot als overal elders. Dit alles geeft Fremantle een prettige uitstraling.

We bezoeken een internet café om onze CV's een update te geven. Na tien minuten zijn onze CV's klaar en afgedrukt en gaan we met frisse moed op zoek naar een baan. Helaas is het in de bibliotheek niet toegestaan gebruik te maken van het Internet als je geen lid ben. Dat wordt dus een onderzoek per benenwagen. Bij de eerste paar uitzendbureaus komen we geen steek verder, want deze worden gesubsidieerd door de Australische overheid en staan daarom alleen open voor Australiërs. We verkrijgen wel een uitgebreide lijst van recruitment agency's in de regio Perth. Doordat we zo lekker aan het struinen zijn zien we veel van Fremantle. We komen alleen geen steek verder, want geholpen worden we eigenlijk nergens. Morgen proberen we het wel in Perth.

In de middag rijden we een rondje langs verschillende campings in Perth. Het rijden in de stad is wel weer even wennen, want we hebben zo lang op rustige wegen gereden. We gaan eerst op zoek naar een camping die vlak aan het strand zou moeten liggen. Met veel moeite vinden we deze, maar daarvan kunnen we concluderen dat het geen camping genoemd mag worden. Een plaats langs een drukke weg zou $ 26 kosten, terwijl de camping zelf niet veel groter is dan een flinke achtertuin van een woning. Dan hebben we keuze uit twee andere campings, waar vriendelijkheid geen unique-selling-point is, omdat ze daar beiden in uitblinken. De camping in Karrinyup steekt echter met kop en schouders overal boven uit. Ze hebben daar alle ruimte, een relaxte keuken, een mooie omgeving en zacht groen gras. Het loont duidelijk om verder te kijken dan dat de meeste neuzen lang zijn. Het is onbegrijpelijk dat de camping in Fremantle zo populair is.

De camping in Karrinyup kost $ 29 voor de eerste nacht. Dit is wel flink aan de prijs, maar dan hebben we ook wel een hele goede plek. We staan ergens achteraan, op een groen en zacht grasveld waaruit blijkt dat tentenbezitters (kampeerders dus) op deze camping niet worden gediscrimineerd. Het is ons al vaker opgevallen dat wanneer je een 'powered-spot' neemt, je op een afgekaderde plek zit tussen de meute. Met een 'non-powered spot' zoek je het zelf maar lekker uit waar je wilt staan. We proberen altijd zo veel mogelijk ruimte te claimen als compensatie voor de enorme caravans die hetzelfde bedrag betalen voor de camping. We zetten onze tent op, verslepen een grote kampeertafel, zodat deze onderdeel wordt van ons kamp en aanschouwen het resultaat. De zon blijft maar schijnen. Het is zelfs warm. We besluiten dat we wel een keer zon en rust hebben verdiend. Dat solliciteren komt morgen wel en daarnaast hebben we gisteren al met de eigenaar van deze camping gesproken over de mogelijkheid van werk. Hij wist te melden dat de bloemkwekerij naast de camping nog mensen nodig had vanwege Moederdag.
Ga naar boven