2.03 – Slowakije | Bratislava

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

2.03 – Slowakije | Bratislava

ReizenReizen

Het heeft de gehele nacht hard doorgeregend. De wind blies met volle kracht door de straten van Bratislava en tegen het flatgebouw. De ochtend is grauw en nat. De lucht is donder en nog veel donkerder wolken jagen laag over. Het is kortom teringweer. Het weerbericht deelt ons het prettige nieuws dat boven geheel Midden-Europa het pleuris weer is losgebarsten. In Bratislava wordt het vandaag 7 graden en in Žilina zal het niet warmer worden dan 5 graden. De kans op regen is overal 100 procent gedurende de hele dag. We waren van plan om vandaag weer verder te gaan, maar met dit weer schiet dat natuurlijk niet echt op. Omdat we het allemaal nog steeds gezellig vinden, besluiten we om nog een dag in Bratislava te blijven.

De hele dag door besteden we aan lummelen. Met Rasti ga ik nog even de deur uit voor de boodschappen. In de winkel valt het mij op dat de meeste artikelen in de winkel duurder zijn dan in Nederland. Terwijl het gemiddelde netto salaris van een Slowaak € 700,- per maand bedraagt. De hoofdstad van Slowakije lijkt ons een arme stad. De achterstand op Praag is gigantisch. We praten veel; serieuze gesprekken wisselen elkaar af met humor en onzin. Hoe is het toch mogelijk dat je zo gelijk gestemd kunt zijn met mensen uit een volstrekt ander land. Dat we leeftijdsgenoten zijn, heeft daar natuurlijk wel mee te maken. Rasti wordt in juli 33 en Ivana is inmiddels 31. Ook hebben we alle vier gereisd door grotendeels dezelfde landen.

Ivana is vorige jaar door middel van een keizersnee bevallen van Kristov. Omdat er twijfels zijn over de kennis en kunde van de meeste artsen, o.a. vanwege het wijdverspreide drankgebruik, schakelen ze de hulp in van een speciale arts. Dit heeft echter wel een prijs. Ongeveer drie weken na de bevalling ging Ivana met Kristov terug naar het ziekenhuis voor een routinecontrole door de arts. Er zijn nog een tiental anderen nieuwe ouders aanwezig. Allemaal met een drie weken oude baby en een cadeau voor de dokter: bankbiljetten ter waarde van enkele honderden euro’s.

Geef een reactie

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
ReizenReizen

Nieuwste verhalen

rennsteig fietsen
Duitsland

Duitsland | Bergen, bomen en buien

Tevreden zitten Bas en ik in het zonnetje op het terras van een gasthof te genieten van onze tweede weißen. Nu de zon schijnt piekeren we er niet

Lees verder »
VeloRoute SaarLorLux
Duitsland

Luxemburg | Veloroute SaarLorLux

We hebben onze tent opgezet in het hoge gras langs de Saar. De bodem is zacht en buiten is het stil. Na een lange dag fietsen vallen we

Lees verder »
fietsen mullerthal
Luxemburg

Luxemburg | Mullerthal trail

Ik heb altijd gedacht dat Luxemburg het meest saaie land ter wereld was. Een land vol bankiers, juristen en Europese ambtenaren die hun dagen vullen met saaie dingen.

Lees verder »

Geef een reactie

Dit vind je misschien ook leuk

error: Inhoud is beschermd