2.07 – Australië | The Grampions NP

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

2.07 – Australië | The Grampions NP

ReizenReizen

Vandaag staan we vroeg op, waarna we om 8.00 uur starten met een lange wandeling door de indrukwekkende omgeving. Het is nu nog lekker koel. Eerst lopen we door dicht struikgewas, waartussen een groot aantal wallabies wegspringen. Langzaam aan gaan we klimmen en gaan we het rotsmassief van Mt. Stapylton op. We hebben een fantastisch uitzicht over The Grampions en de volledig vlakke omgeving waarin de graanvelden zich tot de horizon uitstrekken. Het is vreemd te bedenken dat de toppen van The Grampions met een hoogte van maximaal 1.127 meter, de overblijfselen zijn van een bergketen met de hoogte van de Andes. Dit was dan wel honderden miljoenen jaren geleden het geval. Alles wat we hier om ons heen zien, is het resultaat geweest van miljoenen jaren erosie. The Grampions zijn vormgegeven door de wind. De rotsen hebben hierdoor waanzinnige vormen en structuren. Je blijft verbaasd over wat je ziet. Je kunt dat alles niet fotograferen. Boven op de 519 meter hoge top waait het hard en is het behoorlijk koud. Het geweldige uitzicht maakt alles goed.

We lopen weer langzaam naar beneden. Volgens de kaart hebben we de zwaarste route gelopen. In plaats van vijf uur hebben we 4 « uur over gedaan over de wandeling van 12 kilometer. En dan hebben we het nog rustig aan gedaan. Het is goed om te weten dat we de zwaarste routes aankunnen. Als je maar op tijd in de ochtend vertrekt, want ”s middags wordt het veel te heet voor zware fysieke inspanningen. Als we om 12.30 uur weer terug zijn bij de tent, maken we een overheerlijke salade met pinda’s en een omelet. Terwijl we dit ons goed laten smaken, zit er een of andere vage zwarte vogel bizarre geluiden voort te brengen in de boom waar wij onder zitten. Gelukkig vliegt de vogel weer weg, waardoor we alleen nog maar de wind horen. De wind is ’s avonds nog steeds niet gaan liggen, waardoor een barbecue ook nu niet tot de mogelijkheden behoort. Daarom wordt het macaroni met tonijn. Tot nu toe eten we behoorlijk gevarieerd. Erg bijzonder dat je zo veel soorten lekker eten klaar kunt maken met een kooktoestel.

Geef een reactie

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
ReizenReizen

Nieuwste verhalen

rennsteig fietsen
Duitsland

Duitsland | Bergen, bomen en buien

Tevreden zitten Bas en ik in het zonnetje op het terras van een gasthof te genieten van onze tweede weißen. Nu de zon schijnt piekeren we er niet

Lees verder »
VeloRoute SaarLorLux
Duitsland

Luxemburg | Veloroute SaarLorLux

We hebben onze tent opgezet in het hoge gras langs de Saar. De bodem is zacht en buiten is het stil. Na een lange dag fietsen vallen we

Lees verder »
fietsen mullerthal
Luxemburg

Luxemburg | Mullerthal trail

Ik heb altijd gedacht dat Luxemburg het meest saaie land ter wereld was. Een land vol bankiers, juristen en Europese ambtenaren die hun dagen vullen met saaie dingen.

Lees verder »

Geef een reactie

Dit vind je misschien ook leuk

Australie

Duizenden kilometers verder

Sinds het laatste verslag hebben we een groot aantal kilometers gemaakt. Na ons werk in de Bungle Bungles hebben we ons in Kununurra klaargemaakt voor de lange trip

Lees verder »
Australie

The Kimberley

Na al het industrieel geweld in het volledig rood bestofte Port Hedland, reden we met onze auto de 700 kilometer door de Great Sandy Dessert, waarvan we niet

Lees verder »
Australie

3 april t/m 3 mei 2006: Port Augusta – Perth

Het wordt misschien wel een beetje saai, maar hier is wederom een update uit Australië, waar we inmiddels al weer drie en een halve maand verblijven. Het laatste

Lees verder »
error: Inhoud is beschermd