2.10 – Australië | Adelaide

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

2.10 – Australië | Adelaide

ReizenReizen

Terug op camping en blijkt er op ons rustige plekje een caravan zo”n beetje in onze tent te zijn geparkeerd. Dat was toch niet helemaal de bedoeling. Het blijkt een dubbele boeking te zijn, doordat de camping net is overgenomen door nieuwe mensen. Nou zijn wij niet de moeilijkste mensen en maken er dan ook geen probleem van. Dat hadden we eigenlijk wel moeten doen, want dit stel is op een ziekelijke manier handtastelijk. De gehele dag zijn ze bezig met elkaar op te geilen. Of ze hebben elkaar voor het weekend gehuurd of er wordt een enorme dosis viagra houdende substantie getest. Wij vinden dit niet echt normaal. Er wordt de meest vreselijke zogenaamde ”romantische” muziek gedraaid. Alles wordt ook samen gedaan. Zelfs afwassen en naar het toilet gaan gebeurd gearmd. Daarnaast schudt de caravan ook nog eens om de haverklap heen en weer. De geile man in kwestie giechelt de hele dag door als een domme griet. Later verneem ik dat ze wel vaker op deze camping komen, waarbij er al verschillende ‘klachten’ over dit stel met hun ‘shaggin-wagon’ zijn binnen gekomen.

Het is alleen veel te warm om ons er echt druk over te maken. Het is weer eens 38 graden zonder ook maar een zuchtje wind. Het enige wat je dan moet doen is chillen in de schaduw. We worden gebeld door Jose over hun ervaringen als druivenplukkers. Ze hebben via een soort van uitzendbureau een plek op een wijngaard geregeld in Mc. Laren Vale, waar ze $ 1,60 per emmer geplukte druiven krijgen. Ze hebben zelf een schaar van $ 15,- mee moeten nemen. Ze staan op een camping voor $ 25,- per nacht, die ze voor de hele week hebben geboekt. Of we ook komen? Nou nee, want we hebben andere plannen en eerlijk gezegd hebben we ook niet veel zin, om veel tijd met hun door te brengen. Zo voor af en toe zijn het leuke mensen, maar we vinden dat ze alles een beetje te slecht regelen (te duur en te weinig opbrengsten). Bij toeval hoorde ik van het meisje van de receptie van een boer die plukker zoekt en waar je voor $ 20,- per week kunt kamperen. Dat klinkt al een stuk beter. Ik bel met het nummer dat ze me geeft, met als resultaat dat we de volgende dag kunnen beginnen. We spreken de volgende dag om 6.20 uur af bij het postkantoor van Mc. Laren Vale.

De lucht begint ondertussen behoorlijk dicht te trekken en voor de eerst sinds weken regent het. Als professionele kampeerders maken we een afdak, pakken de auto in voor ons vertrek en maken ons zelf een lekkere maaltijd van broccoli met een riant stuk vlees dat we op de barbecue klaarmaken.

Geef een reactie

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
ReizenReizen

Nieuwste verhalen

error: Inhoud is beschermd