De Alpen | Oostenrijk: Van Heiligenblut naar de Gailberg

Heiligenblut am Großglockner

De Alpen | Oostenrijk: Van Heiligenblut naar de Gailberg

ReizenReizen

Omringd door watervallen fietst ik langs de stroom weer naar beneden. Overal klinkt het geluid van water. Het kabbelt en het ruist. In de lange afdaling hoef ik maar een klein stukje over de weg. Het overgrote deel van deze route loopt over een vrijliggend fietspad langs het water. Het geluid van water is zo veel fijner dan het geraas van auto’s waar je echt gek van kunt worden. Waarom zijn er zoveel auto’s? Waarom zijn er zoveel mensen? Gisteren, tijdens mijn kwelling om naar boven te komen, hoorde ik de auto’s niet. Ik rook alleen de remmen van de auto’s die naar beneden kwamen.

Heiligenblut, Oostenrijk – augustus 2021

Tot aan Winklern rij ik over een mooi vrijliggend fietspad naar beneden. Voordat ik verder ga stop ik voor een koffie met gebak om me op te laden voor de klim van ruim 300 meter die me te wachten staat om in Lienz te komen. Waarschijnlijk komt het door de loodzware beklimming van de Großglockner gisteren waar ik nog niet van ben bijgekomen, maar deze klim valt me zwaar. Als dit zo door gaat wordt het doorkruizen van de Alpen een kwelling. Ik sta op dit moment ook niet te trappelen om nog meer passen te beklimmen. Hellingen tot 8% zijn geen probleem. Alles daarboven wordt zwaar.

Kamperen op de Gailberg. Laas, Oostenrijk – augustus 2021

Bij Lienz sla ik af naar het oosten om een stukje van de drukke Drau Radweg te volgen tot aan Waidach, waar ik voor veel te veel geld een alcoholvrije weissen drink op een terras, terwijl een flinke bui zich ontdoet van haar natheid. Ook de supermarkt is best duur, maar eigenlijk is alles in Oostenrijk behoorlijk aan de prijs. Ik koop een kaart van Zuid Tirol omdat ik het overzicht mis en een plan moet hebben voor de komende dagen. Dan klim ik weer ruim 350 meter om de 981 meter hoge Gailberg pas over te komen. Als er niet zo veel auto’s hadden gereden had ik van deze klim genoten. Zwaar vind ik het niet, ondanks de boodschappen die ik bij me heb. Op de pas vind ik een biergarten waar ik niet alleen een weissen kan drinken, maar ook mijn waterzak kan vullen zodat ik kort daarna een plek kan zoeken voor mijn tent. Ik vind een mooi verscholen veld in het bos waar ik mijn fietsdag eindig met een pasta met tonijn.

Gailbergsattel vanaf Oberdrauburg

Gailbergsattel vanaf Oberdrauburg is een klim in de regio Karinthië. De klim is 6,7 km lang en overbrugt 361 hoogtemeters met een gemiddeld stijgingspercentage van 5,4%, wat resulteert in een moeilijkheidsscore van 215. De top van de klim bevindt zich op 981 meter boven zeeniveau.

Geef een reactie

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
ReizenReizen

Nieuwste verhalen

Manaslu trekking
Nepal

Nepal | Manaslu: De witte woeste wereld

Om half vier openen we de rits van ons tent en verruilen de behaaglijke warmte voor de ijzige kou van het hooggebergte. Buiten is het pikkedonker. Aan de

Lees verder »
Serang Gumba klooster Nepal
Nepal

Nepal | Manaslu: De Hof van Eden

Kathmandu is de chaotische hoofdstad van Nepal, waar anderhalf miljoen mensen samenklonteren in een heksenketel van kleuren, geuren en geluiden. Het centrum van de stad is een doolhof

Lees verder »
vallee de la claree
Frankrijk

Frankrijk | Voor het eerst naar de bergen

Wat doe je als je zelf al een groot deel van de wereld hebt gezien? Als je woestijnen, bergen, oceanen en jungles op diverse continenten hebt verkend? Wat

Lees verder »

Geef een reactie

Dit vind je misschien ook leuk

Col de l'Iseran Frankrijk
Frankrijk

De Alpen | De vloek van de motorrijder

Halverwege de ochtend zit ik met een koffie en een appelgebak op het terras bovenop de Col d’Iseran, met 2.770 meter de hoogste verharde bergpas van Europa. Er

Lees verder »
Landschap Oostenrijk
Oostenrijk

De Alpen | Oostenrijk: Door het Gailtal naar Italië

Ik sta op een heerlijk rustig plekje te kamperen. Verscholen tussen de bossen op een open veldje. Helaas word ik wakker tussen de wolken die me het uitzicht

Lees verder »
De Alpen | Oostenrijk: Großglockner Hochalpenstraße
Oostenrijk

De Alpen | Oostenrijk: Großglockner Hochalpenstraße

Ik heb mijn plan gewijzigd. Ik had het plan om de Alpe Adria cycle Trail te volgen tot aan Villach, maar kom er zojuist achter dat er een

Lees verder »
error: Inhoud is beschermd
%d bloggers liken dit: