De Alpen | Oostenrijk: Van Heiligenblut naar de Gailberg

Heiligenblut am Großglockner

De Alpen | Oostenrijk: Van Heiligenblut naar de Gailberg

ReizenReizen

Omringd door watervallen fietst ik langs de stroom weer naar beneden. Overal klinkt het geluid van water. Het kabbelt en het ruist. In de lange afdaling hoef ik maar een klein stukje over de weg. Het overgrote deel van deze route loopt over een vrijliggend fietspad langs het water. Het geluid van water is zo veel fijner dan het geraas van auto’s waar je echt gek van kunt worden. Waarom zijn er zoveel auto’s? Waarom zijn er zoveel mensen? Gisteren, tijdens mijn kwelling om naar boven te komen, hoorde ik de auto’s niet. Ik rook alleen de remmen van de auto’s die naar beneden kwamen.

Heiligenblut, Oostenrijk – augustus 2021

Tot aan Winklern rij ik over een mooi vrijliggend fietspad naar beneden. Voordat ik verder ga stop ik voor een koffie met gebak om me op te laden voor de klim van ruim 300 meter die me te wachten staat om in Lienz te komen. Waarschijnlijk komt het door de loodzware beklimming van de Großglockner gisteren waar ik nog niet van ben bijgekomen, maar deze klim valt me zwaar. Als dit zo door gaat wordt het doorkruizen van de Alpen een kwelling. Ik sta op dit moment ook niet te trappelen om nog meer passen te beklimmen. Hellingen tot 8% zijn geen probleem. Alles daarboven wordt zwaar.

Kamperen op de Gailberg. Laas, Oostenrijk – augustus 2021

Bij Lienz sla ik af naar het oosten om een stukje van de drukke Drau Radweg te volgen tot aan Waidach, waar ik voor veel te veel geld een alcoholvrije weissen drink op een terras, terwijl een flinke bui zich ontdoet van haar natheid. Ook de supermarkt is best duur, maar eigenlijk is alles in Oostenrijk behoorlijk aan de prijs. Ik koop een kaart van Zuid Tirol omdat ik het overzicht mis en een plan moet hebben voor de komende dagen. Dan klim ik weer ruim 350 meter om de 981 meter hoge Gailberg pas over te komen. Als er niet zo veel auto’s hadden gereden had ik van deze klim genoten. Zwaar vind ik het niet, ondanks de boodschappen die ik bij me heb. Op de pas vind ik een biergarten waar ik niet alleen een weissen kan drinken, maar ook mijn waterzak kan vullen zodat ik kort daarna een plek kan zoeken voor mijn tent. Ik vind een mooi verscholen veld in het bos waar ik mijn fietsdag eindig met een pasta met tonijn.

Gailbergsattel vanaf Oberdrauburg

Gailbergsattel vanaf Oberdrauburg is een klim in de regio Karinthië. De klim is 6,7 km lang en overbrugt 361 hoogtemeters met een gemiddeld stijgingspercentage van 5,4%, wat resulteert in een moeilijkheidsscore van 215. De top van de klim bevindt zich op 981 meter boven zeeniveau.

Geef een reactie

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
ReizenReizen

Nieuwste verhalen

Zonsondergang Tirol
Duitsland

De Alpen | Van pizza naar schnitzel

We laten ons even goed verwennen in het welness hotel diep in de Italiaanse Alpen, dicht bij de grens met Oostenrijk en Zwitserland. Sinds we bijna twee maanden

Lees verder »
Industrieel landschap Nederland
Duitsland

Industriële landschappen

Niet alleen natuurlijke landschappen zijn mooi of interessant om naar te kijken. Ik heb zelf een fascinatie voor industriële landschappen: rokende schoorstenen, buizen, leidingen, afgravingen, havengebieden. De Rotterdamse

Lees verder »
landschap met bloemen Italie
Italie

Italië | Donna Primi

Nu we weer zijn voorzien van een werkende elektrische fiets kunnen we weer doen wat we willen. We verruilen het vlakke Puglia voor de heuvels en bergen van

Lees verder »

Geef een reactie

Dit vind je misschien ook leuk

De Alpen | Oostenrijk: Großglockner Hochalpenstraße
Oostenrijk

De Alpen | Oostenrijk: Großglockner Hochalpenstraße

Ik heb mijn plan gewijzigd. Ik had het plan om de Alpe Adria cycle Trail te volgen tot aan Villach, maar kom er zojuist achter dat er een

Lees verder »
Alpe Adria cycle Trail
Oostenrijk

De Alpen | Oostenrijk: Weg uit Salzburg

Het fietsen door Oost-Duitsland was niet zo’n groot succes. De keuze om in Oost-Duitsland te gaan fietsen was ingegeven door het ontbreken van bergen en heuvels. In het

Lees verder »
error: Inhoud is beschermd
%d bloggers liken dit: