Nieuw-Zeeland | Beeldverhaal

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Mount cook nieuw zeeland

Nieuw-Zeeland | Beeldverhaal

ReizenReizen

Uitzicht over Auckland

Auckland is met ruim 1,7 miljoen inwoners veruit de grootste stad van Nieuw Zeeland. Ruim een derde van de totale Nieuw-Zeelandse bevolking woont hier in een uitgestrekte stedelijke agglomeratie rondom een paar natuurlijke baaien.

Mede door de geweldig mooie ligging heeft Auckland altijd hoog gestaan op lijstjes van de beste steden ter wereld om in te leven. Het is dan ook een erg relaxte stad. Vergeleken met de rest van Nieuw Zeeland is het ook een erg internationale stad met een grote Aziatische bevolking.

Mount Eden is een inactieve vulkaan die met haar 196 meter het hoogste natuurlijke punt in de stad is. Het is veruit de beste plek om van het uitzicht over deze stad te genieten.

Auckland panorama
Auckland, New Zealand – december 2015 | Sony A6000

Hooker Valley Track

Het kan vreselijk druk zijn in Mount Cook National Park. De wandeling over de Hooker Valley Track naar het gletsjer meer aan de voet van Mount Cook is geen uitzondering. Dat het hier druk kan zijn is niet verwonderlijk. De panorama’s over het berglandschap, het uitzicht op Mount Cook en het gletsjerlandschap is adembenemend op een heldere dag.

Het is geen lange wandeling en daarom is het handig om zo laat mogelijk op de dag te gaan wandelen. De meeste dagtoeristen zijn dan allang verdwenen en je hebt het wandelpad bijna voor je zelf. Aan het einde van de dag is Mount Cook ook op haar mooist.

Hooker Valley Track
Mount Cook, New Zealand – december 2015 | Sony A6000

Mavora Lakes Park

Misschien wel de mooiste route om te fietsen in Nieuw Zeeland is de ‘Around the Mountains Cycle Trail‘. Vanaf het Fjordland National Park fiets je door een leeg en indrukwekkend berglandschap naar Lake Wakapitu. Wij fietsten deze route in twee dagen en pas op de oversteek naar Queenstown kwamen we andere mensen tegen.

Een prachtige plek om de de route te onderbreken is het Mavora Lakes Park. Een wild landschap van bergen, meren, bossen en grasland. We waren druk bezig met ons kampvuur om de vele zandvliegen uit te roken toen de hemel in de fik begon te staan. Een spectaculair einde van één van de meest spectaculaire fietsdagen in Nieuw-Zeeland.

Mavora Lakes Park
Southland, New Zealand – januari 2016 | Sony A6000

Geef een reactie

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
ReizenReizen

Nieuwste verhalen

rennsteig fietsen
Duitsland

Duitsland | Bergen, bomen en buien

Tevreden zitten Bas en ik in het zonnetje op het terras van een gasthof te genieten van onze tweede weißen. Nu de zon schijnt piekeren we er niet

Lees verder »
VeloRoute SaarLorLux
Duitsland

Luxemburg | Veloroute SaarLorLux

We hebben onze tent opgezet in het hoge gras langs de Saar. De bodem is zacht en buiten is het stil. Na een lange dag fietsen vallen we

Lees verder »
fietsen mullerthal
Luxemburg

Luxemburg | Mullerthal trail

Ik heb altijd gedacht dat Luxemburg het meest saaie land ter wereld was. Een land vol bankiers, juristen en Europese ambtenaren die hun dagen vullen met saaie dingen.

Lees verder »

Geef een reactie

Dit vind je misschien ook leuk

error: Inhoud is beschermd