Rome | Beeldverhaal

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Pantheon rome

Rome | Beeldverhaal

ReizenReizen

Rome is druk. Het is er vreselijk druk. Maar niet zonder reden. Het is misschien wel de allermooiste stad ter wereld. Een wandeling door deze eeuwige stad is een wandeling door meer dan 2.000 jaar geschiedenis.

Het beste uitzicht over het Forum Romanum

Het Forum Romanum is het opgegraven hart van het Romeinse rijk, met Romeinse tempels, pleinen en regeringsgebouwen, sommige 2000 jaar oud. Het is erg indrukwekkend te beseffen dat dit het centrum is geweest van een wereldrijk dat weinig gelijken heeft gekend. Het was toentertijd al een stad met meer dan 1 miljoen inwoners.

Al die mensen hebben gewoond, gewerkt en zich vermaakt op de plek waar het nieuwere Rome is ontstaan. Op de fundamenten uit die tijd zijn de vele monumenten gebouwd die nu het beeld van de stad bepalen. De Romeinen schijnen de uitvinders van het broodje hamburger te zijn. Misschien is de nieuwste Burger King wel gevestigd op een plek waar 2.000 jaar geleden ook al hamburgers werden verkocht.

Forum Romanum rome
Rome, Italy – oktober 2016 | Sony A6000

Het Colosseum zonder drukte

Nergens anders is de historie zo zichtbaar en voelbaar als in deze stad. Duizenden jaren aan glorie glijden aan je voorbij. Een van de meest bijzondere plekken is natuurlijk het Colosseum, waar je je fantasie kan laten werken hoe het er hier vroeger aan toe ging. Misschien is het hier altijd wel zo vreselijk druk geweest.

Overdag is er geen lol aan. Maar kom je ’s avonds laat terug dan is de massa verdwenen. Persoonlijk vind ik het Colosseum dan ook haar mooist.

colosseum rome
Rome, Italy – juni 2015 | Sony A6000

Dineren met uitzicht op het Pantheon

Een van de meer indrukwekkende plekken in deze toch al enorm indrukwekkende stad is het Pantheon.

Het Pantheon is een antieke tempel van bijna 2.000 jaar oud. De koepel van het Pantheon bleef tot 1434 de grootste koepel ter wereld, toen in Florence een grotere koepel werd gezet. De koepel van het Pantheon blijft echter tot op vandaag nog altijd de grootste koepel van ongewapend beton ter wereld. Natuurlijk moet je naar binnen om zelf te aanschouwen hoe indrukwekkend en hoe knap het Pantheon wel niet is gebouwd.

’s Avonds is het Pantheon echter afgesloten, maar kan het nog wel worden bewonderd van de buitenkant. Overdag is het plein afgeladen met toeristen. ’s Avonds is het er veel rustiger. Op de terrassen hier betaal je misschien wel de hoofdprijs, een uitzicht als dit is onbetaalbaar.

Pantheon rome
Rome, Italy – juni 2015 | Sony A6000

Lonely Planet Rome

Geef een reactie

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
ReizenReizen

Nieuwste verhalen

rennsteig fietsen
Duitsland

Duitsland | Bergen, bomen en buien

Tevreden zitten Bas en ik in het zonnetje op het terras van een gasthof te genieten van onze tweede weißen. Nu de zon schijnt piekeren we er niet

Lees verder »
VeloRoute SaarLorLux
Duitsland

Luxemburg | Veloroute SaarLorLux

We hebben onze tent opgezet in het hoge gras langs de Saar. De bodem is zacht en buiten is het stil. Na een lange dag fietsen vallen we

Lees verder »
fietsen mullerthal
Luxemburg

Luxemburg | Mullerthal trail

Ik heb altijd gedacht dat Luxemburg het meest saaie land ter wereld was. Een land vol bankiers, juristen en Europese ambtenaren die hun dagen vullen met saaie dingen.

Lees verder »

Geef een reactie

Dit vind je misschien ook leuk

error: Inhoud is beschermd