Spanje | Beeldverhaal

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Sevilla, andalusie

Spanje | Beeldverhaal

ReizenReizen

De vuurtoren van Chipiona

In het najaar is het heerlijk rustig aan de Atlantische Costa de la Luz. Het is moeilijk voor te stellen dat het hier in de zomer totaal anders is. Dat dan de stranden vol liggen met roodverbrande lichamen die schouder en schouder opgebaard liggen. Dat er dan massa’s mensen uit de noordelijke delen van Europa, de hitte van Andalusië komen trotseren. Die dan de nu lege hotels en appartementen tot de nok toe vullen. Niet dat deze kust is verpest door beton, integendeel. Hoogbouw is hier niet te vinden en een flink deel van de Costa de la Luz bestaat uit natuur en brede stranden.

De vuurtoren van Chipiona
Chipiona, Spain – oktober 2018 | Sony A6500

2.000 km fietsen over de Transandalus

Dwars door de bergen van Andalusië is een 2.000 km lange MTB route uitgezet. Deze grotendeels onverharde route gaat door de mooiste gebieden van Andalusië: de rauwe bergen van de Sierra Nevada worden afgewisseld met hellingen vol druiven en olijven. Witte dorpen en steden voorzien in aangename terrasjes voor tapas en cerveza.

Fietsen hier is niet makkelijk, dus weet waar je aan begint. De hellingen zijn hier lang en steil. Na een afdaling volgt altijd weer een pittige klim. De beloning is de rust die je als fietser nog vindt op deze wegen en paden.

Fietsen Transandalus
Almogía, Spain – november 2016 | Sony A6000

Olijfgaarden in Andalusië

Meer dan 2.000 kilometer lang is de TransAndalus, een mountainbikeroute dwars door Andalusië. Tijdens een fietsvakantie heb ik een deel van deze route gefietst vanaf Malaga richting de Sierra Nevada. Het is een zware route door een landschap dat voor een groot deel wordt gedomineerd door olijven. Eerlijk gezocht vond ik de route maar saai en weinig inspirerend. Fietsen door de natuur is prachtig, maar een landschap dat bijna volledig in cultuur is gebracht wordt al snel erg saai. Vooral omdat mensen lijken te ontbreken. Ik moest dus anders gaan kijken om me niet te gaan vervelen. Zo ben ik gaan letten op patronen en begon dit te waarderen.

Periana, Spain – november 2016 | Sony A6000

Geef een reactie

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
ReizenReizen

Nieuwste verhalen

rennsteig fietsen
Duitsland

Duitsland | Bergen, bomen en buien

Tevreden zitten Bas en ik in het zonnetje op het terras van een gasthof te genieten van onze tweede weißen. Nu de zon schijnt piekeren we er niet

Lees verder »
VeloRoute SaarLorLux
Duitsland

Luxemburg | Veloroute SaarLorLux

We hebben onze tent opgezet in het hoge gras langs de Saar. De bodem is zacht en buiten is het stil. Na een lange dag fietsen vallen we

Lees verder »
fietsen mullerthal
Luxemburg

Luxemburg | Mullerthal trail

Ik heb altijd gedacht dat Luxemburg het meest saaie land ter wereld was. Een land vol bankiers, juristen en Europese ambtenaren die hun dagen vullen met saaie dingen.

Lees verder »

Geef een reactie

Dit vind je misschien ook leuk

error: Inhoud is beschermd