Oezbekistan | Beeldverhaal

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Registan, Samarkand

Oezbekistan | Beeldverhaal

ReizenReizen

Samarkand, Shah-i-Zinda 

Samarkand is één van de droombestemmingen langs de Zijderoute. Oezbekistan bestaat grotendeels uit een kleurloze en weinig interessante woestijn. In een stad als Samarkand lijkt alle kleur te zijn verenigd die je buiten de stad moet missen.

Deze vrouwen komen van het platteland. Misschien dat ze hun beste jurk hebben aangetrokken om de mausolea van Shah-i-Zinda te bezoeken. Dit is misschien wel de beroemdste begraafplaats in Centraal-Azië. De meeste mausolea op de begraafplaats zijn tussen de 9e eeuw en 19e eeuw gebouwd.

Registan samarkand
Samarkand, Uzbekistan – juni 2018 | Sony A6500

Het Registan in Samarkand

Overdag kan het best druk zijn in het Registan. Deze verzameling van drie medresse’s aan één van de mooiste pleinen van Centraal-Azië, is dan ook een toeristische trekpleister van jewelste. In het avondlicht is dit mooi aangelichte plein nog veel spectaculairder. Niemand wordt meer toegelaten tot het plein. Niemand mag de medresse’s nog betreden. Het is er dus heerlijk rustig.

Wil je toch naar binnen? Geen probleem. Als je bij het hek gaat staat komt er vanzelf een in een groen uniform gestoken bewaker naar je toe om je een ‘offer you can’t refuse’ te doen. Voor een paar sum mag je naar binnen. Voor ietsje meer mag je zelfs de minaret beklimmen. De genoemde bedragen zijn ook nog eens onderhandelbaar.

Registan Samarkand
Samarkand, Uzbekistan – juni 2018 | Sony A6500

Geef een reactie

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
ReizenReizen

Nieuwste verhalen

error: Inhoud is beschermd