Dubai | Beeldverhaal

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
dubai marina

Dubai | Beeldverhaal

ReizenReizen

Dubai verandert razendsnel. Overal waar je kijkt staan hijskranen de ene naar de andere wolkenkrabber op te richten. Helaas zijn er maar weinig plekken om de skyline vanaf de hoogte vast te leggen. De meeste daken en terrassen zijn alleen voor gasten of bewoners van de torens. Maar er zijn uitzonderingen, waardoor je ook zonder een dure overnachting een foto van de indrukwekkende wolkenkrabbers kunt maken.

skyline dubai Level 43 Sky Lounge
Dubai, United Arab Emirates – maart 2020 | Sony A7III

Burj Khalifa

Als je dan toch een keer in Dubai bent, dan moet je natuurlijk de Burj Khalifa bezoeken. Met bijna 830 meter het hoogste gebouw ter wereld. Het gebied rondom deze toren is compleet ontwikkeld met gigantische winkelcentra. Naast de Burj Khalifa ligt de spectaculaire Dubai Fountain. Deze show is officieel de grootste en duurste fonteinshow ter wereld en is één van de populairste attracties in Dubai.

Wat ik wilde was de Burj Khalifa fotograferen zonder er al te ver vanaf te staan. dat is nog niet zo makkelijk. De toren is zo hoog dat je het alleen met een extreme groothoek voor elkaar krijgt. Dubai is nep, maar wel zo over-the-top dat ik het in elk geval wel kan waarderen.

Burj Khalifa dubai
Dubai, United Arab Emirates – januari 2017 | Sony A6000

Burj Khalifa: At the Top SKY

Als je dan toch de Burj Khalifa bezoekt, dan kun je het maar beter direct goed doen. Het is een beetje jammer als je op de 125ste verdieping blijft steken op ‘maar’ 450 meter hoogte, terwijl de toren zelf met 828 meter bijna twee keer hoger is.

Gelukkig is er de mogelijkheid om een stukje hoger te gaan: Voor de Burj Khalifa, At the Top SKY betaal je dan wel een stuk meer, je krijgt er dan ook een stuk meer voor. Binnen een paar seconden wordt je met de snelste lift ter wereld naar de 148ste verdieping van het hoogste gebouw ter wereld gelanceerd. Je bent nog lang niet op 828 meter hoogte, maar in de buitenlucht op de 555 meter zijn er geen gebouwen die het uitzicht belemmeren over de wolkenkrabbers van Dubai, de Arabische Golf en verder.

Dubai, United Arab Emirates – januari 2017 | Sony A6000

De skyline van Dubai

Je gaat natuurlijk naar Dubai om je te vergapen aan de spectaculaire skyline. Een van van de beste plekken om een foto te maken van de skyline is vanaf het water. Met de ferry vaar je in twee uur vanaf Al Ghubaiba naar Dubai Marina. Nadat de ferry Dubai Creek heeft verlaten kun je buiten de mooiste foto’s maken. Met een beetje geluk is de zee zo vlak als een spiegel.

Skyline dubai vanaf het water
Dubai, United Arab Emirates – januari 2020 | Sony A7III

Lonely Planet Dubai & Abu Dhabi

Geef een reactie

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
ReizenReizen

Nieuwste verhalen

rennsteig fietsen
Duitsland

Duitsland | Bergen, bomen en buien

Tevreden zitten Bas en ik in het zonnetje op het terras van een gasthof te genieten van onze tweede weißen. Nu de zon schijnt piekeren we er niet

Lees verder »
VeloRoute SaarLorLux
Duitsland

Luxemburg | Veloroute SaarLorLux

We hebben onze tent opgezet in het hoge gras langs de Saar. De bodem is zacht en buiten is het stil. Na een lange dag fietsen vallen we

Lees verder »
fietsen mullerthal
Luxemburg

Luxemburg | Mullerthal trail

Ik heb altijd gedacht dat Luxemburg het meest saaie land ter wereld was. Een land vol bankiers, juristen en Europese ambtenaren die hun dagen vullen met saaie dingen.

Lees verder »

Geef een reactie

Dit vind je misschien ook leuk

error: Inhoud is beschermd