Nederland van boven

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
kinderdijk holland

Nederland van boven

ReizenReizen

Het is gemakkelijk te begrijpen waarom er ieder jaar meer buitenlandse toeristen Nederland weten te vinden. Het is klein, divers, uniek en erg mooi. Nederland is schitterend. Ik hoop dat dit nog lang zo blijft. Nu er dit jaar bijna geen buitenlandse toeristen zijn en er een zeer grote kans is dat wij onze vakantie ook in Nederland zullen doorbrengen, is het nu de perfecte tijd om het zelf opnieuw te ontdekken.

luchtfoto kinderdijk
Kinderdijk, Nederland – mei 2020 | DJI Mavic Pro 2

Kinderdijk

Tientallen mensen lopen langs de molens in Kinderdijk. Maar in tegenstelling tot ‘normale tijden’, zijn dit de mensen uit de buurt die hun ommetje maken na het eten. Er zijn geen buitenlandse toeristen. Nergens zijn touringcars. Petjes en vlaggetjes ontbreken. Niemand zie ik selfies maken. Ik loop hier te genieten en maak links en rechts een praatje met de mensen. Ook zij genieten van dit bijzondere moment. ‘Wat is het hier heerlijk rustig. Ik hoor alleen maar Nederlands om me heen’. Ze zijn gewend aan de drukte, maar dit vinden ze eerlijk gezegd toch fijner.

luchtfoto kinderdijk
Kinderdijk, Nederland – mei 2020 | DJI Mavic Pro 2

De Biesbosch vanuit de lucht

De Biesbosch is het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa. Het is een delta van rivieren, bewerkt land van grienden, wilgenbossen en polders. Je kunt er varen langs wilgenbossen, kanoën door kronkelende kreekjes, wandelen over ruige paadjes en fietsen langs open weides vol watervogels. Maar alleen vanuit de lucht wordt pas echt zichtbaar hoe schitterend dit unieke stuk Nederlandse natuur is. De herfst maakt het alleen nog maar mooier.

Biesbosch, Nederland – november 2019 | DJI Mavic Pro 2

Edam

Edam, Netherlands – juli 2020 | | DJI Mavic Pro 2

Breda, Mastbos

Ook Nederland is erg mooi. Het Mastbos bij Breda is het oudste aangeplante naaldbos van Nederland. Maar gelukkig zijn het niet alleen de oude dennen die dit bos bijzonder maken. Zo staan er ook eeuwenoude eiken en beuken en andere loof. Dit maakt het Mastbos gevarieerder dan de meeste andere bossen in Nederland. Vooral in de herfst is deze variatie goed te zien als elke soort anders kleurt. En hoe is dat beter te zien, dan vanuit de lucht?

luchtfoto mastbos breda
Breda, Netherlands – oktober 2019 | DJI Mavic Pro 2

Geef een reactie

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
ReizenReizen

Nieuwste verhalen

rennsteig fietsen
Duitsland

Duitsland | Bergen, bomen en buien

Tevreden zitten Bas en ik in het zonnetje op het terras van een gasthof te genieten van onze tweede weißen. Nu de zon schijnt piekeren we er niet

Lees verder »
VeloRoute SaarLorLux
Duitsland

Luxemburg | Veloroute SaarLorLux

We hebben onze tent opgezet in het hoge gras langs de Saar. De bodem is zacht en buiten is het stil. Na een lange dag fietsen vallen we

Lees verder »
fietsen mullerthal
Luxemburg

Luxemburg | Mullerthal trail

Ik heb altijd gedacht dat Luxemburg het meest saaie land ter wereld was. Een land vol bankiers, juristen en Europese ambtenaren die hun dagen vullen met saaie dingen.

Lees verder »

Geef een reactie

Dit vind je misschien ook leuk

error: Inhoud is beschermd