Nederland van boven

kinderdijk holland

Nederland van boven

ReizenReizen

Het is gemakkelijk te begrijpen waarom er ieder jaar meer buitenlandse toeristen Nederland weten te vinden. Het is klein, divers, uniek en erg mooi. Nederland is schitterend. Ik hoop dat dit nog lang zo blijft. Omdat er in 2020 bijna geen buitenlandse toeristen in Nederland waren, was het de perfecte tijd om ons land zelf opnieuw te ontdekken.

luchtfoto kinderdijk
Kinderdijk, Nederland – mei 2020 | DJI Mavic Pro 2

Hoogwater in de Rijn

Doornenburg, Netherlands – februari 2021

Hanzestad Deventer aan de IJssel

Deventer, Nederland – april 2020 | DJI Mavic Pro 2

Boshuis

Silvolde, Nederland – oktober 2020 | DJI Mavic Pro 2

Grevelingendam

Bruinisse, Netherlands – mei 2020

Zeelandbrug

Zierikzee, Netherlands – december 2019

Vuurtoren Lange Jaap

Den Helder, Nederland – Mei 2020 | DJI Mavic Pro 2

Kinderdijk

Tientallen mensen lopen langs de molens in Kinderdijk. Maar in tegenstelling tot ‘normale tijden’, zijn dit de mensen uit de buurt die hun ommetje maken na het eten. Er zijn geen buitenlandse toeristen. Nergens zijn touringcars. Petjes en vlaggetjes ontbreken. Niemand zie ik selfies maken. Ik loop hier te genieten en maak links en rechts een praatje met de mensen. Ook zij genieten van dit bijzondere moment. ‘Wat is het hier heerlijk rustig. Ik hoor alleen maar Nederlands om me heen’. Ze zijn gewend aan de drukte, maar dit vinden ze eerlijk gezegd toch fijner.

luchtfoto kinderdijk
Kinderdijk, Nederland – mei 2020 | DJI Mavic Pro 2

De Biesbosch vanuit de lucht

De Biesbosch is het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa. Het is een delta van rivieren, bewerkt land van grienden, wilgenbossen en polders. Je kunt er varen langs wilgenbossen, kanoën door kronkelende kreekjes, wandelen over ruige paadjes en fietsen langs open weides vol watervogels. Maar alleen vanuit de lucht wordt pas echt zichtbaar hoe schitterend dit unieke stuk Nederlandse natuur is. De herfst maakt het alleen nog maar mooier.

Biesbosch, Nederland – november 2019 | DJI Mavic Pro 2

Knooppunt Ridderkerk

Tijdens de eerste Corona lockdown was het erg bevreemdend om buiten op straat te zijn. De meeste straten waren leeg en verlaten. Op de normaal drukke snelwegen was bijna geen verkeer. Vanuit de lucht was goed te zien dat er op Knooppunt Ridderkerk bijna geen auto reed. Op de achtergrond is het centrum van Rotterdam te zien met de lichtbundels van de Erasmusbrug.

Ridderkerk, Netherlands – mei 2020 | DJI Mavic Pro 2

Prins Clausplein

Den Haag, Netherlands – mei 2020

Wildwissel Woeste Hoeve

Beekbergen, Netherlands – november 2020 | DJI Mavic Pro 2

Edam

Edam, Netherlands – juli 2020 | | DJI Mavic Pro 2

Millingerwaard

Millingen aan de Rijn, Netherlands – februari 2021

Breda, Mastbos

Ook Nederland is erg mooi. Het Mastbos bij Breda is het oudste aangeplante naaldbos van Nederland. Maar gelukkig zijn het niet alleen de oude dennen die dit bos bijzonder maken. Zo staan er ook eeuwenoude eiken en beuken en andere loof. Dit maakt het Mastbos gevarieerder dan de meeste andere bossen in Nederland. Vooral in de herfst is deze variatie goed te zien als elke soort anders kleurt. En hoe is dat beter te zien, dan vanuit de lucht?

luchtfoto mastbos breda
Breda, Netherlands – oktober 2019 | DJI Mavic Pro 2

Geef een reactie

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
ReizenReizen

Nieuwste verhalen

Manaslu trekking
Nepal

Nepal | Manaslu: De witte woeste wereld

Om half vier openen we de rits van ons tent en verruilen de behaaglijke warmte voor de ijzige kou van het hooggebergte. Buiten is het pikkedonker. Aan de

Lees verder »
Serang Gumba klooster Nepal
Nepal

Nepal | Manaslu: De Hof van Eden

Kathmandu is de chaotische hoofdstad van Nepal, waar anderhalf miljoen mensen samenklonteren in een heksenketel van kleuren, geuren en geluiden. Het centrum van de stad is een doolhof

Lees verder »
vallee de la claree
Frankrijk

Frankrijk | Voor het eerst naar de bergen

Wat doe je als je zelf al een groot deel van de wereld hebt gezien? Als je woestijnen, bergen, oceanen en jungles op diverse continenten hebt verkend? Wat

Lees verder »

Geef een reactie

Dit vind je misschien ook leuk

error: Inhoud is beschermd
%d bloggers liken dit: